Compositum

4 Simon

Is er een dokter in de praktijk?

stethoscopeIk heb zo’n huisarts die ik op straat niet zou herkennen, simpelweg omdat ik geen idee heb hoe het mens eruit ziet. Ik weet dat het een vrouw is, want daarover ben ik ooit eens per brief op de hoogte gesteld. Wellicht heb ik zelfs een keer haar praktijk bezocht. Lang geleden dan.

Wanneer ik ziek ben (uiterst zelden), genees ik zonder bemoeienis van doktoren. Ik heb geen angst voor artsen, maar mijd ze evengoed als de pest. Wanneer ik uit eigen beweging besluit een arts te raadplegen, is dat zeer veelzeggend. Ik moet wel in dezen, want mijn keelontsteking wordt almaar erger.

Mijn ziektekostenverzekering kost me klauwen vol met geld elke maand. Nu ik een keer van mijn rechten gebruik wil maken, is het mens op vakantie, de praktijk gesloten en de receptie onbemand. Milko ging voor me op pad (want ik kan amper spreken) en kwam terug met dit verhaal.

Was hij voor zichzelf gaan informeren, dan had hij het hier waarschijnlijk bij gelaten. Maar hij ging voor mij en was dus vasthoudend. Binnen afzienbare tijd verscheen er iemand aan de receptie. Ik moest morgen maar eens terugkomen, want de praktijk der vervangende artsen zat bomvol.

‘Ze kan zo niet nog een nacht doorbrengen; dan breng ik haar naar de eerste hulp,’ aldus Milko. Ineens werd de agenda erbij getrokken en ontstond er spontaan een mogelijkheid voor laat in de middag, na vijf uur. Het is nu half vier. Ik heb het ijsberen opgegeven en schrijf mijn blog, want ook dat moet gebeuren.

Moest ik niet zo’n pijn hebben, dan zou ik me nog wat meer hebben opgewonden. Ik vind het al niet fair dat straks de pil volledig op eigen kosten verkregen moet worden: het enige medicijn dat ik ontvang in ruil voor mijn exorbitant hoge premie. En dan word je op een dag als vandaag ook nog eens op dergelijke wijze afgescheept.

Wat een sof…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 5 juli 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: