Compositum

4 Simon

Warm weer en zonnige gedachten…

badkamerontwerpVandaag weer naar Utrecht getuft. Milko reed, zodat ik me op mijn gemak in de bijrijderstoel kon nestelen. De warmte vroeg om een jurkje. Sinds de airco het begeven heeft (meerprecies: het nooit heeft gedaan), hadden we beide ramen open. Ik legde mijn voeten op het dashboard en zonk heerlijk weg.

De wind wapperde door mijn haren, wat een aangenaam effect teweegbracht, totdat ik probeerde een ijsje naar binnen te werken. Ik houd niet van haren in mijn eten, maar eten in mijn haren (weet ik nu) is minstens zo weerzinwekkend. Ik heb in elk geval kunnen vaststellen dat wit haar mij niet bijzonder goed staat.

We kochten bij de Hornbach twee dozen tegels en wat los materiaal, dat we drie jaar geleden al uitzochten ter inrichting van de toekomstige badkamer. Ik heb destijds vele avonden (bij elkaar opgeteld waarschijnlijk maanden) zitten puzzelen en berekenen. Dat was een waanzinnige uitdaging.

Men neme een vertrek van pak ‘m beet vier bij vier meter. De plaats van het douchegedeelte staat vast, verder ben je vrij om naar eigen keuze in te richten. Waar Milko altijd hamert op praktische zaken, heb ik meer oog voor het esthetische aspect. Soms lopen we elkaar hiermee voor de voeten, maar door de bank genomen vullen we elkaar perfect aan.

En zo ontstond een prachtig concept voor een badkamer waar je U tegen zegt. Een onvoorstelbare luxe voor relatief weinig geld. Voorwaarde is wel dat we er nog heel veel tijd en energie in steken. Daar is moed voor nodig. En enthousiasme. De ruwbouw is nog niet af; er moet dus nog heel veel gebeuren.

Dankzij mijn noeste arbeid van jaren terug, hoef ik in de voorbereiding niet veel meer te doen. De plannen zijn goed doordacht, eventuele wijzigingen worden in de formules doorberekend. Ik moet (van mezelf) nog minimaal een keer los opbouwen en nauwkeurig meten. Bij wijze van laatste controleslag. Daarna kunnen we de handel inslaan.

Ik word hier enthousiast van…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 3 juli 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: