Compositum

4 Simon

Dromen en waarmaken…

dreamingIk durf weer te dromen de laatste tijd. Bij de gratie van mijn herwonnen geluk, mijn vrijheid, mijn enthousiasme dat zover weggezonken was. Het leven lacht mij weer toe. Ik lach naar het leven. Er was wel een en ander voor nodig, waarbij ruim drie maanden ziektewet aan de basis lagen.

Ik heb weer een toekomst. Samen en alleen. Met Milko, met anderen, in eenzaamheid als ik dat wil. Er is niets veranderd en toch veranderde er iets. Ik voel me zoveel beter dan enkele maanden geleden. Toen leek soms alleen de dood nog verlossing te kunnen brengen. Hoewel ik daar nooit serieus over heb nagedacht.

Ik zou mezelf niet van het leven kunnen beroven. Daarvoor ben ik een veel te grote schijtluis. Bovendien is mijn leven me, zelfs in zware tijden, te waardevol. Elke emotie heeft een functie. Verdriet, onvermogen en melancholisch verlangen naar (aspecten uit) een voorbije tijd waren nodig om mezelf te kunnen herpakken.

Nu sta ik weer met beide benen op de grond en men moet van goede huizen komen, om mij nog te tackelen. Ik ben gelukkig, ik weet wat ik wil en ik kan de wereld aan. Meestentijds toch. Momenten van onzekerheid zullen altijd blijven; daarvoor ben ook ik maar een mens. Dat is te overzien.

Vier belangrijke kwesties: mijn relatie, het schrijven, mijn eigen leven en het huis. Vier zaken waarmee ik aan de slag ga, vier missies. Vier legendes om waar te maken. Waarvan de eerste eigenlijk twintig jaar geleden al is gerealiseerd. Ik doel dan ook voornamelijk op een goede afloop van dit sprookje en ben er zeker van dat dit gaat lukken.

Geld blijft een eeuwig dilemma. Dat is het minste. Geluk heeft het me hoe dan ook nooit gebracht. Mogelijkheden ja. Maar die kun je wegstrepen. Mocht de renovatie ten gevolge van geldgebrek nooit afkomen, dan heb ik nog drie andere levensdoelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 2 juli 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: