Compositum

4 Simon

Over feestjes en drugs…

believeVandaag was ik uitgenodigd voor een afscheidsfeest gecombineerd met jubileum in het niemandsland achter Elst. Mooie tent, groot terras. We werden verwend met een koud en warm buffet, veel drankjes en ijs toe.

Mijn collega’s waren uiterst belangstellend in reactie op mijn uitval. Men is duidelijk met me begaan en ik kan er niet omheen: het is fijn om gewaardeerd te zijn.

Drinken doe ik tegenwoordig alleen nog voor het genot. Een glaasje wijn bij het eten kan ik enorm waarderen. Ik heb daarbij wel een heilig principe: als ik moet autorijden, wordt er niet geconsumeerd. Zo ook niet deze avond.

Wanneer een mens zich overgeeft aan om het even welke drug, doet hij dit het best met mate. Dan is namelijk de verlokking het grootst en het effect zoals dat moet zijn. Het maakt dat je reikhalzend naar je verdoving uit kijkt, waarna de geest optimaal wordt bevredigd.

Ik denk maar aan het peukje tijdens de koffiepauze dat veel lekkerder smaakt dan het zoveelste saffie dat ik onwillekeurig draai, wanneer ik thuis ben. Ik stopte onlangs na ruim twintig jaar met een andere verslaving. Ik heb er sindsdien geen moment meer naar getaald, waarmee ik concludeer dat het dus eigenlijk geen verslaving was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 1 juli 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: