Compositum

4 Simon

Souvenirs…

agenda91Ik blader door een oude schoolagenda en tref daarin een schat aan goede herinneringen aan. Oude proefwerken, kattebelletjes van vrienden, theaterfolders, boekrecensies, een lesrooster, uitnodigingen voor feestjes, cijferlijsten, tekeningen en andersoortige paperassen.

Ik gebruikte mijn agenda voornamelijk waarvoor ze bedoeld was: bij alle dagen, afgezien van de weekenden, staan keurig huiswerkopdrachten genoteerd. Het valt klaarblijkelijk op; een klasgenoot schrijft dat ik een saaie agenda heb en tovert spontaan een tekening uit haar pen.

Naast mijn huiswerk, hield ik afspraken met vrienden, klassenmentor en tandarts bij. Theaterbezoeken werden steevast genoteerd, evenals concerten, verjaardagen, vakanties, kroegbezoeken, muziekavonden, voornemens (laarzen kopen, Inge bellen, moeders kaartje sturen etc. etc.).

Met name de hoeveelheid feesten valt op Ik had geen idee (meer) dat ik me ooit zo heb uitgeleefd… Lekker huffe bij de Joegoslaaf, schrijf ik bij 30 december van het jaar 1991. Alleen uit de context kan ik nog opmaken dat ik uit eten ben geweest.

Een week eerder heb ik kennelijk met enkele vrienden Indisch gekookt (ik?). Iemand vraagt of we na afloop misselijk waren. Ik antwoord dat we +/- 4 uur in de keuken hebben gestaan, waarna we binnen 10 minuten de hele troep naar binnen hebben gewerkt. Ik kan het me niet meer voor de geest halen.

Mijn agenda was klaarblijkelijk in zwang bij mijn klasgenoten die ‘m gebruikten om over en weer te schelden, dom te ouwehoeren en mij te herinneren aan door hen georganiseerde feesten. Zo nu en dan plaatste ik zelf enig commentaar, maar erg spannend was het inderdaad allemaal niet.

“Niet verslapen!!!” Schrijf ik bij 18 december. Het is me duidelijk: ook in die tijd was ik me bewust van mijn zwaktes. Ik denk terug aan het jaar 1991. Het jaar waarin ik mijn vader verloor. Een bewogen tijd. Ik rep er met geen woord over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 30 juni 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: