Compositum

4 Simon

Compensatie: het toverwoord

sleepingwithbookThuisgekomen van het naaktstrand, zo tegen 19.30 u, ben ik met een boek op de bank geploft. Veel gelezen heb ik niet. Volgens Milko was ik zo’n twintig minuten later vertrokken. Richting dromenland.

Rond 2.00 u ’s nachts mijn ogen weer opengeslagen. Goed uitgerust. Maar eigenlijk was het bedtijd. Hoe ga ik ooit weer kunnen terug omschakelen? Slapen zat er niet meer in, dus mijn blog maar bijgewerkt. Ook zinvolle tijdsbesteding.

Onderwijl heftig krabbend aan been, voet en schouder. Ik was altijd al een gewillig slachtoffer voor alle mogelijk insecten. Muggen dwepen met mij. Het is niet wederzijds, maar wat doe je eraan? Als ik slaap, ben ik nergens. Gelukkig lieten ze voor de verandering mijn gezicht intact.

Terugkijkend op de dag van gisteren: het werken viel me zwaar. Niet de fysieke of mentale inspanning. Nee, het besef dat dit mijn leven is. Voor een belangrijk deel in elk geval. Des te meer reden voor mij om vast te houden aan mijn voornemen: de spaarzame vrije tijd waarover ik beschik, wil ik met volle teugen genieten. Liefhebberijen en uitdagingen te over; dat zal het probleem niet zijn. Het grootste probleem heet: tijd. Ik ga er mijn weg wel in vinden. Compensatie is wat ik nodig heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 29 juni 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: