Compositum

4 Simon

De lust van lezen (2)

lezenEen vriend vertelde mij dat Wolkers wel degelijk zijn goedkeuring heeft verleend aan de film “Zomerhitte”. Monique van de Ven regisseerde het beeldverhaal. Teruggravend in mijn geheugen wist ik dat ook eigenlijk wel. Jan en Monique: een onafscheidelijk duo. Ik blijf erbij: de film is een surrogaat. Tja, dat heb je als fervent boekliefhebber.

Onlangs kocht ik bij de kringloopwinkel een boek dat ik als kind bezat en dat in de tand des tijd verloren is gegaan: “Avonturen van Dik Trom”. Ik las de eerste alinea’s en had een zuivere beleving: jeugdsentiment.

Momenteel bezig in een nieuwe verhalenbundel. Diverse schrijvers van uitgeverij NwA’dam. Volgende op mijn lijstje is een relaas geschreven door een man die zich gedurende zijn studententijd verloor in de veertig jaar oudere schrijfster Marquerite Duras.

Mijn lijst is groot en wordt almaar groter; ik wil nog zo verschrikkelijk veel lezen; ga waarschijnlijk aan dit leven niet voldoende hebben. Ik geloof niet in reïncarnatie, maar mocht het zo zijn dat ik na mijn sterven nog eens mag terugkeren, dan wil ik een kind zijn in een omvangrijke bibliotheek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 27 juni 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: