Compositum

4 Simon

Levenslust

strongGisternacht met Milko in het park gespeeld. Wat zeg ik, gespeeld? Neen, geen stoute spelletjes, hooguit infantiel. Want hoe gek moet je zijn om als zesendertigjarige vrouw vanaf vijf meter hoogte met een kabelbaan naar beneden te duiken? Mijn gedachte daarbij: eigenlijk had ik eerst een fles wijn achterover moeten slaan.

Heerlijk om op gepaste momenten het kind in jezelf te doen ontwaken. Ik mag toch hopen deze lust nooit te verliezen. Aansluitend maakten we een wandeling door het oude dorp, jatte ik een scheut Nepeta achter de kerk weg en verbaasde me wederom over de ongezellige uitstraling van het nieuwerwetse café dat ooit mijn stamkroeg was.

Vandaag wandelde ik over een Duitse boulevard, stond ik tot aan mijn knieën im Rhein, nuttigde ik een stevige en overheerlijke maaltijd en dronk daarbij een glas verrukkelijke rode wijn. Mijn gezelschap was aangenaam, de maan was vol, de stemming gemoedelijk. Een mooie dag.

Ik sta aan de vooravond van mijn nieuwe leven. Dacht ik enkele weken geleden nog niets te hebben bereikt, vandaag omarm ik de wereld. Ik ben zo gelukkig met mijn lief en met mijn vrienden. Ik ben zo blij met mijn moeder, met Einstein en met mijn prachtige huis. Ik ben waarachtig zelfs tevreden met mezelf. Wat is nieuw? Ik besef het weer.

Er is wel degelijk iets veranderd, ik ben tot een belangrijk inzicht gekomen. De laatste jaren gleed het leven aan me voorbij, welhaast zonder dat ik daar erg in had. Ik liet het gebeuren. Het maakte me ongelukkig. Ik hervond mijn geluk, simpelweg door weer te genieten van het leven en alles wat het mij te bieden heeft, zoals ik dat in een ver verleden gewend was.

Nu ben ik terug van weggeweest. Geen beter, geen slechter, maar wel een gelukkiger mens in een onveranderde wereld. Dat deze wereld mij opnieuw toelacht, is niet enkel mijn eigen krediet. Ik dank ook mijn lief, die mij onvoorwaardelijk bijstaat in alles wat ik doe en alles wat ik wil. Hij geeft mij liefde en kracht en laat mij zijn wie ik ben, waarvoor mijn grenzeloze respect.

Lief (misschien zeg ik het te weinig)… ik heb je lief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 26 juni 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: