Compositum

4 Simon

Communicatie: een vak apart

communication6Ik geef toe: ik ben er ook niet altijd even bedreven in. Afspraken daarentegen kom ik altijd wel na. Tenzij ik deze, om welke reden ook, afzeg. Of dit aapje op de schouder van een ander parkeer, wanneer mij dit wordt aangeboden… Teveel schakels Jansen; dat werkt zo dus niet.

Drie dagen geleden ontving ik van de Arbo Unie een brief waarin stond dat ik verzuimd had mijn afspraak van 21 juni na te komen. Men had (heel voortvarend) direct een nieuwe afspraak gepland voor maandag a.s. Ik was er toch zeker van met de Arbo arts te hebben afgestemd dat hij mijn eerstvolgende date met mevrouw zou annuleren.

Ik klom in de mail en herinnerde hem aan zijn toezegging. Een dag later kreeg ik een bericht van de psychologe. Of ik maandag een half uurtje eerder kan komen… Ik berichtte terug: ik kom helemaal niet (en was nog zo fatsoenlijk om uitleg te geven over het hoe en waarom).

Achteraf bezien had ik dus beter zelf mijn afspraak geannuleerd. Ik weet nog dat ik dacht: waarom moeilijk doen, als het ook gemakkelijk kan. De arts bood het tenslotte zelf aan. Goede communicatie is ook in die sector kennelijk geen vanzelfsprekendheid.

Ik maak me er niet meer druk om, zoveel is zeker. Mij zien ze daar niet terug. Nooit meer. Wat een gekkenbende. Als je niet al sporen van labiliteit vertoont, dan is dat na enkele sessies zo geregeld. Trouwens, ik heb maandag al een andere afspraak. Met m’n werkgever. Om te werken. Wat willen ze nog meer?

Mijn assertiviteit (of moet ik schrijven: het gebrek daaraan) oefen ik wel op de werkvloer. Ik pieker wanneer ik daar behoefte aan heb en beweeg wanneer ik er zin in heb. Mijn patroon pas ik aan voor zover noodzakelijk. Ik weiger bovenal heel mijn leven te gaan registreren. Bendegek.

Zo, dat lucht weer op. Dan ga ik nu denk ik maar eens even piekeren. Een half uurtje. Kan ik daarna m’n ontspanningsoefeningen doen. Zal ik tegen die tijd wel aan toe zijn.
Hemel, wat een gelul.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 25 juni 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: