Compositum

4 Simon

Speculaties…

fearlessfbiStel, je heet Joran van der Sloot en je hebt op Aruba misschien een meisje gedood. Misschien ook niet… Je slaagt er nochtans in de verdenking zodanig op jezelf te richten dat heel de wereld overtuigd is van jouw schuld, ook al is er niets bewezen.

Misschien ben je een leugenaar, een fantast, heb je een persoonlijkheidsstoornis, uitzonderlijk veel behoefte aan aandacht en sta je graag in het middelpunt van belangstelling. Laten we zeggen dat een zekere P. van der E. het ongetwijfeld stoer zou vinden wanneer je toegeeft een meisje te hebben laten verdwijnen.

De grootste klapper maak je wanneer de FBI je een waanzinnig geldbedrag in het verschiet stelt in ruil voor een bekentenis. Je gaat hierop in, legt een valse verklaring af en verdwijnt met je feitelijk niet verdiende beloning richting Peru om deel te nemen aan een pokertoernooi, alwaar je een ander meisje ontmoet.

Je moet wel uiterst onnozel zijn om het bureau een loer te willen draaien. Joran is geen groot licht, dat heeft hij intussen bewezen. Ik denk met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat meneer zijn verdiende loon krijgt, daar in die Peruaanse bajes. Dat te denken volstaat echter niet.

Wat me bezighoudt is het volgende: Joran verlaat op zondag zijn hotelkamer. Niet eerder dan maandag (volgens sommige bronnen zelfs woensdag) wordt hier het levenloze lichaam van het tweede meisje aangetroffen. Het is toch niet alleen in Europa regel dat na vertrek van een gast een kamer wordt schoongemaakt, de bedden worden opgeschud, de lakens ververst en ga zo maar door. Het Tac hotel oogt als een fatsoenlijk logement.

Ik ben geen mens van complottheorieën, hekel ze eerder, maar ergens wringt er iets. De FBI laat niet met zich sollen, zoveel is wel zeker. Als het erop aankomt, vertrouw ik de organisatie net zo min als de fantast Joran van der Sloot. Een stupide actie van een doorgedraaide jongeman, of twee intelligente afrekeningen ineen, uitgevoerd door een machtig bolwerk?

Wie het weet mag het zeggen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 22 juni 2010 door in Maatschappij, Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: