Compositum

4 Simon

Dolce far niente

dolcefarnienteVandaag deed ik waarvoor in het religieuze circuit de zondag bedoeld is: helemaal niets! Dat wil zeggen, ik had natuurlijk mijn nachtrust en sliep zelfs een weinig uit. Ik nam een douche, stelde mijn maag gerust, werkte de nodige leut naar binnen, hing wat voor de buis, surfde over het internet en las enkele verhalen …

Ik deed, anders gezegd, niets noemenswaardigs en durfde zelfs weer eens ongegeneerd van mijn luie gedrag te genieten, in de wetenschap dat tot aan mijn pensioengerechtigde leeftijd met ingang van volgende week het werkende leven als vanouds het leeuwendeel van mijn tijd zal gaan opvreten. Het is een belangrijk voordeel van werken: de weekenden zullen weer weekenden zijn.

Was ik gelovig, dan hield ik niet enkel rekening met de zondagsrust. Neen, ik zou ook bidden voor een pensioen vanaf vijfenzestig. Aangezien ik verstokt atheïst ben, kan ik alleen maar blij zijn dat ik Wilders geen stem heb gegeven. Ik zal het wel moeten uitzingen vrees ik tot en met mijn zevenenzestigste levensjaar.

Daarna ga ik (vooropgesteld dat ik het mag meemaken) heel veel leuke dingen doen, waaronder heerlijk niets. Hooly shit… wat een vooruitzicht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 20 juni 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: