Compositum

4 Simon

Actie en reactie

onderbewustzijnWanneer je plotsklaps wordt geconfronteerd met dreigend gevaar, wordt er vanuit je onderbewustzijn iets in gang gezet. Er is geen tijd om te denken; je moet direct handelen. Vandaag bleek weer eens hoe goed mijn reactievermogen is.

Ik stond voor het verkeerslicht te wachten en trok op zodra ik groen sein kreeg, onderwijl gezellig keuvelend met Milko. Op de linkerstrook ook enkele auto’s. Al met al een heel normaal verkeersbeeld. Totdat daar ineens een halve meter voor de neus van mijn Volvo een auto opdoemde, welke ik met een snelheid van laten we zeggen vijftig kilometer per uur in de flank dreigde te raken.

Meneer (of mevrouw) stond links opgesteld achter een andere automobilist die kennelijk met onvoldoende snelheid optrok. Hij meende er rechts aan voorbij te kunnen, maar hield geen rekening met het feit dat ook oude Volvo’s snel kunnen optrekken. Zeker als ik achter het stuur zit.

Hij trok met gierende banden door de bocht en vloog er vermoedelijk half uit, waardoor hij zijwaarts op mijn strook belandde. Ik remde. Niet bijzonder fel, maar voldoende om een ongeluk te voorkomen. Milko heeft intussen dik vijfentwintig jaar z’n rijbewijs. Een stunt als deze beweert hij nooit eerder te hebben meegemaakt.

Het betrof overduidelijk een asociale weggebruiker. Terwijl ik nog doende was van de schrik te bekomen, hoekte meneer (of mevrouw) zijn auto alweer van links naar rechts, tussen de overige automobilisten door. Zodra ik de snelweg opdraaide, was hij reeds aan de horizon verdwenen.

Het is dat ik altijd tweedehands auto’s rijd en in geval van een ongeluk slechts op de dagwaarde hoef te rekenen. Zou ik mezelf niet zo’n hoop ellende op de hals halen, dan had ik in dit specifieke geval met genoegen mijn Volvo in zijn bolide gedrukt. Deze idioot vroeg er gewoonweg om.

Wat je allemaal niet kunt bedenken binnen een tijdsbestek van luttele seconden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 juni 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: