Compositum

4 Simon

Snuffelen en boeken buffelen

boekenfestijn

Vandaag had ik zin om iets te ondernemen, anders dan een rondje door het park (dat overigens alleen maar leuk is indien niet opgedrongen door een psychelei). Ik zocht op het internet naar evenementen in Gelderland en viel met mijn neus in de boter: in Apeldoorn een boekenfestijn, gratis toegang.

We arriveerden rond 16.00 en hoewel ik me had voorgenomen niet al te lang te blijven, rekende ik pas om 20.30 de inhoud van m’n mandje af. Dat was overigens het tweede mandje. De totale rekening bedroeg zo’n 150 euro, waarna ik prompt het ene na het andere excuus maakte voor het uitgeven van m’n eigen centen.

Onzin natuurlijk. Overigens had ik voor dit geld wel 35 boeken, heb ik voor moeke een (5) mooi verjaardagscadeau en kan ik met een beetje mazzel nog een vriend plezieren. Voor iemand die graag leest, zoals ik, koop ik overigens maar heel sporadisch. Eens in de zoveel tijd maak ik een inhaalslag. Normaal gedrag dus.

Een half uur voor sluitingstijd verzocht ik Milko om me naar de uitgang te begeleiden, want het lukte me niet op eigen houtje. Die boeken doen met mij wat magneten met metaal uitrichten. Tamelijk hopeloos. We voorkwamen daarmee wel langer dan een kwartier in de rij te moeten staan om te kunnen afrekenen.

Het was ondoenlijk om rustig een achterflap te lezen zonder dat iemand met mij of m’n mandje botste. Ondanks de drukte heb ik mij slechts aan een enkele ziel gestoord. Het was een vader die zijn zoontje luidkeels aanspoorde: ‘Duw al die mandjes maar aan de kant hoor!’ Knap staaltje opvoeding..!

Milko stoorde zich gelukkig ook. Aan een zeer omvangrijke dame. Niet omdat ze dik was. Nee, omdat ze haar gewicht in de strijd gooide om zonder pardon iedereen die haar voor de voeten liep ondersteboven te walsen. Soortgelijke opvoeding genoten, vermoed ik…

Nu ja, ik mag in het geheel niet klagen; voorlopig heb ik weer leesvoer, waaronder een trilogie van Wassmo (en dat voor zes euro). Ik nam me voor niet eerder weer een dergelijk evenement te bezoeken voordat ik minimaal de helft van mijn aanwinst gelezen heb. Dat wordt flink doorstomen, want de eerstvolgende is in september en ik ben al uitgenodigd.

Was het maar alvast zover…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 17 juni 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: