Compositum

4 Simon

Een adembenemend weerzien

christianWe schrijven 1969. John Rendall en Ace Berg, twee Australische backpackers, treffen in het Harrods filiaal te Londen een leeuwenwelp te koop aan. De aanblik van dit dier in een veel te krap kooitje doet hen besluiten het welpje te kopen en in hun flat aan King’s Road groot te brengen. Ze dopen hem Christian.

De plaatselijke dominee verleent toestemming om de tuin rondom de kerk te gebruiken als speelterrein voor het leeuwtje. De drie worden grote vrienden. Al snel blijkt de flat te klein om het dier nog langer te houden. De twee mannen besluiten Christian naar een wildpark in Kenia over te brengen.

Wanneer ze Christian een jaar later willen opzoeken, worden ze gewaarschuwd: het dier heeft een vrouwtje gescoord en een gezin gesticht. De verwilderde leeuw zal hen niet meer herkennen en de mannen lopen groot risico te worden aangevallen. Eigenwijs als ze zijn, reizen John en Ace evengoed af naar Afrika.

Het volgende filmpje toont de afloop van deze reünie. Ontroerend is een understatement. Vanzelfsprekend verafschuw ik de (destijds kennelijk legale) verkoop van wilde dieren, nota bene in een warenhuis! Christian echter werd geboren in een armoedige dierentuin en kreeg dankzij de twee backpackers een voorspoedige nieuwe toekomst in Afrika. Een prachtig verhaal.

Voor wie meer wil weten over Christian: John en Ace beschreven hun ervaringen met deze markante leeuwenkoning in een boek, getiteld: “En we noemden hem Christian”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 15 juni 2010 door in Maatschappij.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: