Compositum

4 Simon

Willink, Toorop en overig realisme (ik ben n’n stomkop)

afwasMaanden geleden alweer zou ik iets ondernemen met een goede vriend. Het kwam er om diverse redenen steeds niet van. Vandaag maakten we een inhaalslag.

Ik werd getrakteerd op een museumbezoek: een bijzonder plezante verrassing. En de dag had nog een verrassing voor me in petto. Ik (leeghoofd) zou aansluitend trakteren op een etentje, maar toen ik wilde afrekenen bleek ik m’n portemonnee thuis te hebben laten liggen. Ik kan amper omschrijven wat er op dat moment door m’n gedachten schoot. In elk geval heb ik mezelf even hartgrondig vervloekt.

Mijn beloften maken schuld, want ze zijn per definitie heilig. Als ik deze dan niet kan inlossen omdat ik behalve m’n geld kennelijk ook m’n verstand thuis laat, is dat behoorlijk confronterend. Het liefst was ik in de aardbodem verdwenen, maar ik ben een slecht goochelaar. Waar is de magie als je haar nodig hebt? Mijn metgezel had gelukkig geld bij, dus ik hoefde niet af te wassen. Het was anders een verdiende straf geweest.

Hoe het ook zij, vandaag leerde ik weer eens hoe mooi magisch realisme kan zijn. Werkelijk hartveroverend. Het was een dag om te herinneren, afgezien van bovengenoemd gênant detail. Ik zal geen rust vinden voordat ik dit dubbel en dwars heb goedgemaakt. Zowaar ik Carolijn heet. Dit gaat me niet nog eens overkomen. En nu houd ik erover op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 12 juni 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: