Compositum

4 Simon

Ken jezelf…

eqiqIn navolging van gisteren (mini IQ test):

Je had 7 van de 10 vragen goed.

Dat duidt op een IQ van 105 tot 120. Qua opleidingsniveau komt dat overeen met HBO of universiteit. Bij een echte IQ test zou je met oefenen en concentratie wellicht nog hoger scoren.

Ik hecht er maar niet teveel waarde aan. Deed aansluitend nog een EQ test:

Totaalscore

In het algemeen is je emotionele intelligentie gemiddeld. Dat wil zeggen dat je vrij goed om kunt gaan met de emoties van jezelf en anderen. Emotionele intelligentie bestaat uit 5 aspecten. Hieronder kun je zien hoe je op elk van deze aspecten scoort en waar eventueel zwakke plekken zitten.

Intrapersoonlijke eigenschappen
Je hebt gemiddelde intrapersoonlijke eigenschappen. Dat wil zeggen, je bent je redelijk bewust van jezelf en je gevoelens en staat behoorlijk goed op eigen benen. Soms nog kun je het moeilijk vinden om jezelf en je gevoelens te accepteren. Het kan zijn dat je te hoge eisen stelt aan jezelf, of je teveel laat intimideren door andere mensen. Het kan dan helpen om je te beseffen dat je prima bent zoals je bent en dat mensen met een grote mond niet beter zijn dan jij.

Interpersoonlijke eigenschappen
Je hebt gemiddelde interpersoonlijke eigenschappen. Dat wil zeggen, je bent behoorlijk goed in staat om sociale contacten aan te gaan en te onderhouden. Soms kan het echter gebeuren dat je anderen niet goed aanvoelt of onbedoeld de verkeerde signalen afgeeft. De kans is groot dat je op zo’n moment niet goed in je vel zit. Zorg je goed voor jezelf en voel je je lekker, dan voel je je ook happy bij anderen.

Aanpassingsvermogen
Je hebt een gemiddeld aanpassingsvermogen. Je reageert behoorlijk snel en adequaat op veranderende omstandigheden en onverwachte problemen. Soms kun je echter aan jezelf twijfelen of bang zijn dat je het niet aan kunt. Je kunt dan een foute inschatting maken of problemen voor je uitschuiven. Op zich is dat helemaal niet erg, iedereen doet dat wel eens. Op zo’n moment kan het helpen om wat meer in je eigen kracht te geloven: de kans is groot dat je een stuk sterker bent dan je denkt.

Stressmanagement
Je bent redelijk stressbestendig. Zit het tegen dan laat je je niet snel ontmoedigen of meeslepen door angst. Soms kun je echter het overzicht verliezen. Het kan dan helpen om het hoofd koel te houden en oog te hebben voor het grotere geheel. Bedenk je bijvoorbeeld hoe het zou zijn om hier over 10 jaar op terug te kijken. Misschien lijkt je probleem van nu dan wel een onbenulligheid.

Stemming
Meestal is je stemming goed. Je voelt je redelijk tevreden en gelukkig met je leven. Soms kan er echter van binnen iets knagen. Het kan zijn dat er iets ontbreekt in je leven: liefde of een leuke baan. Misschien ook zit je gevoel van onvrede van binnen. Het lukt je niet om echt gelukkig te zijn met wat je hebt. Het kan dan zijn dat je te hoge eisen stelt aan jezelf of het leven.

Gemiddeld overheerst. Ben kennelijk een grijze muis. Mooi is dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 26 mei 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 9.014 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: