Compositum

4 Simon

Een kat met karakter

deathTerwijl ik me bezighoud met futiliteiten (rijd ik in het holst van de nacht naar een tankstation enkele dorpen verderop, om mijn honger naar chocolade te stillen? / Lees ik een boek, ga ik schrijven of doe ik een poging om mijn hoofd te legen?), levert mijn poes een helse doodstrijd.

Ik ben al dagenlang (en langer) in dubio en weeg voortdurend de opties tegen elkaar af. Moet ik vasthouden aan het natuurlijke verloop der dingen of stop ik het arme beest beter in een kooi om haar mee te zeulen naar de dierenartsenpraktijk (terwijl ik weet dat dit een afschuwelijke ervaring voor haar is)?

En hoe natuurlijk is het om een gedomesticeerde huiskat aan kanker te laten sterven? Weliswaar zonder medicijnen (want die verlengen slechts de lijdensweg). Maar in de natuur was ze toch allang het slachtoffer geworden van een roofdier sterker dan zijzelf.

Ze ligt nu onder mijn bureau in het holletje dat ik voor haar gemaakt heb: een bananendoos met handdoeken erin. De zachtste die ik vinden kon. Ze heeft ogenschijnlijk pijn, kan haar draai niet meer vinden, is lusteloos. Kon ik toch iets voor haar betekenen…

Was ik (bijvoorbeeld) maar in staat om eigenhandig haar leven te beëindigen. Eén fikse nekdraai en het is gebeurd. Maar dat zou ik nooit kunnen; daarvoor ben ik teveel mens, vrees ik. Altijd heb ik dat beest benijd om haar karakter. Nu zou ik willen dat ze simpelweg opgeeft. Laat het maar ophouden. Vandaag nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 22 mei 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: