Compositum

4 Simon

Dromen en nachtduivels

thedreamIk droomde onlangs over m’n pa. Opmerkelijk, want ik droom over van alles en nog wat, maar zelden over hem. Het verlies van de man die ik het meest lief had, heb ik lang en breed verwerkt. Tegenwoordig kan ik me van zijn virtuele aanwezigheid gewaar zijn, zonder in een illusie te ontwaken.

De eerste dagen na zijn overlijden was dit anders. Ik droomde aanhoudend over mijn vader. In mijn slaapbeeld was altijd alles zoals het was. Mijn pa en ik; hij was nooit gestorven. Als ik dan wakker werd, was ik me de eerste minuten niet gewaar van het feit dat ik had gedroomd. Ik stapte mijn bed uit, liep naar beneden in de oprechte veronderstelling dat ik mijn vader in de woonkamer zou aantreffen. Dan kwam de pijn.

Hoe de geest een loopje met je kan nemen. Onwaarschijnlijk wreed. De tijd doet al niet anders. Je was ergens mee bezig en plotseling ben je twintig jaar verder. De wereld was misschien meer dan tegenwoordig vreesaanjagend, ikzelf was stoutmoediger. Ik bewandelde zovele paden, zonder me bewust te zijn van mijn bestemming. Ik leefde de wereld. Met volle teugen.

Ik liet mijn verleden altijd met rust, maar nu achtervolgt het mij. Vreemde ontwikkeling. Ach, ik dwaal weer af. Ik had het over dromen. En hoe deze je gezond verstand kunnen ondermijnen. Maar zo interessant was dat ook niet. Mooi moment om af te sluiten.

Dag (morgen weer dag).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 17 mei 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: