Compositum

4 Simon

Nachtbraken (in naam der psychologie)…

circelsZware, zware nacht. Niet de eerste en vast ook niet de laatste. Paar uurtjes geslapen. Bijna laat voor echte psycholoog. Mijn plichtsbesef redde me. Ik werd om 11.30 u verwacht en stapte om 11.30 u over de drempel van de ARBO unie.

Ik kom niet graag te laat. Gelukkig moest ik nog enkele minuten wachten. Dat was welkom: aangezien ik mijn auto niet voor de deur parkeren kon, had ik net stevig de pas erin gezet en moest mijn hart daarvan nog bijkomen.

Dan werd ik verwelkomd en maakte kennis met mijn begeleidster. Aardige dame. Jong nog. Jaartje of dertig. Ik heb haar vooreerst duidelijk gemaakt dat ik zonder aanzien des persoon weinig vertrouwen heb in de psychologie, omdat ik van mening ben dat uiteindelijk alleen ikzelf mijn sores kan oplossen. Daar kon alvast geen misverstand meer over bestaan.

Vervolgens gebeurde zo ongeveer wat ik had verwacht. Ik kreeg koffie (goddank) en moest een set standaard vragen beantwoorden. De vanzelfsprekendheid waarmee deze op mij werden afgevuurd, maakte dat er van spontaniteit weinig sprake kon zijn. Hoewel ze best aardig was, realiseerde ik me dat je ook in de psychologie maar een nummer bent. Niet dat ik daarvan wakker lig; het tekent hooguit de waarde die ik eraan geef.

Complete zelfanalyses liet ik los de afgelopen tijd. Ik leerde mijn ego daarmee niet beter kennen, kreeg wel bevestigd wat ik allang wist. Punt van o.m. mijn introverte gedrag is dat ik in cirkels beweeg. Bij elke draai raak ik meer verstrikt en verder weg van de oplossing. Ik moet meer praten, mijn hart luchten waar dit kan. En dat is zeker niet bij de psycholoog, want mezelf blootgeven kan en wil ik alleen aan mensen met wie ik me vertrouwd voel.

Mij wacht nu de mallemolen van cognitieve gedragstherapie. En ja, er zullen ongetwijfeld trucjes bestaan om mijn perfectionisme wat in te binden, mijn assertiviteit te vergroten en grenzen te leren stellen. Maar daarmee ben ik er niet. Daarmee heeft mijn leven niet ineens weer kleur gekregen. Zelfs Milko kan geen bergen verzetten. Het is een fait accompli: ik ben bovenal op mezelf aangewezen.

Mijn eerstvolgende afspraak heb ik niet eerder dan over een maand. Je zal goddomme echt hulp nodig hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 10 mei 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: