Compositum

4 Simon

Overdrijven is ook een vak…

spierpijnZaterdagavond hees ik mezelf in een korte broek en mouwloos shirt en fietste langs de Ijssel naar Duiven om via Lathum, Giesbeek, Doesburg terug naar Dieren te trappen. Waarschijnlijk was dit niet slim en ik weet niet goed of ik dan doel op het fietsen of op het feit dat ik minimaal gekleed ging.

Zondagochtend: lichte pijn in m’n nek en schouders, weinig bijzonders. ‘s Avonds kon ik amper eten, omdat elke keer wanneer ik slikte, er een helse pijn door mijn bovenrug trok. Maandagavond voelde ik me als Quasimodo na een mislukte bocheloperatie. Ik kon me geen positie meer aannemen zonder demonische pijnen te beleven, viel ten langen leste goddank in slaap.

Vandaag is het nog niet over, maar ik kan weer lucht happen zonder pijn. Eerst dacht ik een koutje te hebben gevat, intussen vermoed ik dat het spierpijn is. Milko waarschuwde nog: ga nu niet te ver! Ik ging ook niet te ver, maar moest nog wel terug. En dan met zo’n fiets waarop je niet rechtop kunt zitten, tenzij met zonder handjes.

Ik word oud, denk ik dan; m’n lijf trekt het niet meer. Ergens hoop ik stiekem dat het is omdat ik geen maat ken. Die mountainbike heeft bijkans tien jaar in de opslag gestaan. Beetje opbouwen kan dan geen kwaad. Punt is dat ik het wel weet, maar dergelijke kennis iets te gemakkelijk in de wind sla. Eigenwijs noemt dat.

Zo rukte ik me ooit los uit de handen van mijn moeder. Het had gevroren en er lag een spekgladde ijslaag. Ik was vier, hooguit vijf en dacht kennelijk wel met zonder mama’s handjes te kunnen voortbewegen. Twee seconden later had ik een gat in m’n kop. Het litteken siert nog altijd mijn voorhoofd.

Mijn vader riep altijd: ‘Wie niet horen wil, moet maar voelen.’ Inderdaad. Vandaag nog een beetje rustig aan doen. Weinig keus. Morgen zal alles beter zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 27 april 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers