Compositum

4 Simon

Karakteristieke kenmerken…

leeuwinIk heb niets met astrologie, maar ben wel in het bezit van zo’n glazen bordken waarop de eigenschappen van mijn sterrenbeeld staan verwoord. Voor wie het niet wist: ik ben een leeuw. Een vrouwelijke ook nog.

“Je hebt charisma en trots en wordt graag door anderen gerespecteerd.” Over het eerste zal ik me niet uitlaten, daarvoor ben ik te bescheiden. Een eigenschap overigens die ik op het bordken niet terugvind. Trots… Amaai. Dat kunt ge wel zeggen. Op het hopeloze af. Graag gerespecteerd ben ik zeer beslist ook, dat ga ik niet kunnen ontkennen.

“Je bent een harde werker met een natuurlijk leiderschap.” Een harde werker was ik nochtans voordat ik in de ziektewet geraakte. Het natuurlijk leiderschap… ik heb het vaak horen beweren. Zelf heb ik m’n twijfels. Ik ben geen volger, zoveel is zeker. Maakt dit mij tot een leider? ’t Is in elk geval mijn ambitie niet.

“Soms een beetje ongeduldig maar dat wordt goed gemaakt door je charme, humor en vitaliteit.” Een hele mond vol. Laat dat “Soms een beetje” maar weg, denk ik. Charme? Ik zou het werkelijk niet weten. Ik hoor regelmatig dat ik niet “ladylike” ben, maar misschien is dat iets anders. Humor… ik zou me geen raad weten zonder. Vitaliteit tot slot: het hangt enorm af van mijn stemming hoe lui of vitaal ik ben.

Goed, ik moet dus erkennen dat ik de mij toebedeelde eigenschappen in belangrijke mate kan plaatsen. Het zal niet voor niets zijn dat ik me zo regelmatig met mijn katten identificeer. Maar dan… toon mij de bordkens van de overige sterrenbeelden en ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat ik mezelf ook daarin zal herkennen.

Kwestie van alles in het juiste licht bezien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 25 april 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers