Compositum

4 Simon

Hoe een ventiel kan doen ontploffen…

ventielVorige week mijn fiets van stal getrokken. Hoopjes stof… (kan de Eyjafjalla nog een puntje aan zuigen). Milko zette ‘m onder de douche. Dat hielp. Vanmiddag dacht ik: even bandjes oppompen en zien of we nog wat zadelpijn kunnen opdoen.

Dergelijke ingevingen krijg ik altijd spontaan en als ik spontane ingevingen krijg, gaat er meestal wel iets mis. Toen de luchtpomp bij het tweede tankstation ook geen aansluiting vond met de nippeltjes van mijn banden, besloot ik de klus handmatig te klaren.

Eerst schoot drie keer de klem van het ventiel. Vervolgens bleef ie daar vastzitten en schoot de slang van de pomp af. Na eens diep te hebben ingeademd (en in de tussentijd tot tien geteld) probeerde ik opnieuw. Als ik de tien minuten heb volbracht, mag dit een wonder heten.

Mijn lief zag een pomp door de gang vliegen, juist toen hij kwam kijken wat ik doende was uit te voeren. Zomaar vanuit het niets (kort lontje). Ik schoot de trap op: boos, teleurgesteld. Opgewonden vooral. Hij kwam me achterna, bood aan nog een poging te wagen bij een derde tankstation. Ik was zo wijs op zijn aanbod in te gaan.

Het fietsen was prettig, de zadelpijn valt mee. Ik zal het wel weer een tijdje volhouden. Tot ik er genoeg van heb. Volgende keer neem ik m’n muziek mee. Aangename combi. Ik ben al wat door mijn mappen aan het bladeren. Volgende keer stukje aan wijden, anders wordt ’t weer vroeg in de ochtend voor mijn tekst is geüpload. Ben al ruim een uur te laat. Tijd is een terugkerende vijand. Mea Culpa.

Het niet zo lang van stof zijn, blijkt lastiger dan ik dacht. Zo bescheiden als ik me verbaal over het algemeen opstel, op papier ga ik soms sneller dan mijn gedachten kunnen bijhouden. Een niet te stuiten spraakwaterval. Hopeloos. Neem deze alinea: inhoudsloos en overbodig. Laat het dan maar de laatste zijn. Voor vandaag in elk geval.

Gegroet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 20 april 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers