Compositum

4 Simon

Het begin van alle wijsheid…

eikelVandaag alweer een receptie. Ik was in de heilige veronderstelling dat het gebeuren vrijdag a.s. zou plaatshebben. Telefoon aan de oplader (in een ander vertrek), twee oproepen gemist. Zodra ik het ontdekte, had ik nog precies anderhalf uur. Zoef, de auto in en voila: ik was nog net op tijd voor het dessert.

Ik houd mezelf bezig, hol van de ene naar de andere afspraak, omdat ik merk dat het me goed doet. Tot nog toe in elk geval… Het zal wel gaan zoals het altijd ging: over een maand of wat loop ik tegen mijn grenzen aan en breek ik resoluut met alles waarmee ik bezig was om terug te keren in mijn kluizenaarsbestaan. Ik maak me er beter niet druk om.

Vandaag voel ik me verlicht. De storm in mijn hoofd is overgetrokken. Zoals altijd was ik teveel bezig met mijn ego om veelzeggende signalen uit mijn omgeving op te pikken. Tekenen van liefde en vertrouwen. Van onvoorwaardelijk begrip. Ik heb soms een blinde vlek voor welzijn dat binnen handbereik ligt.

Ja… ik ben een ontiegelijke eikel. Gelukkig heb ik zoveel zelfkennis dat het me geenszins verbaast. Nu er iets mee doen. Want het kan beslist geen kwaad om bij gelegenheid je eigen gebreken eens onder de loep te nemen. Het maakt je minstens een wijzer mens.

Eens denken: een eikel dus, een pain in the ass, nukkig, onuitstaanbaar, ongenuanceerd, een egoïst, irrationeel, bijdehand, onberekenbaar, chaotisch, zonder empathie, blind, driftig, impulsief, ongeduldig, koppig, beetje naïef soms, bot, ongedisciplineerd, eigenwijs, licht ontvlambaar tot explosief en een (veelstegrote) perfectionist. Ik kan nog even doorgaan…

Ik heb ook goede eigenschappen. Zeker wel. Daarmee probeer ik alle bovengenoemde facetten van mijn karakter zo goed en zo kwaad als het gaat te compenseren. Het is balanceren soms. En vallen. En weer opstaan. Ik ben een eikel, maar best een lieve. En oh, ik bespeur hier ook een zekere arrogantie…

Salut!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 14 april 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers