Compositum

4 Simon

Welverdiend en toch ook niet…

uitgeblustNormaliter zou 2e paasdag een welverdiende rustdag zijn geweest. Voor mij gaat dit niet op; ik loop al weken bij huis. Dan heb je geen notie meer van wanneer het weekend is.

Mijn ritme staat op z’n kop, maar dat is niet ongewoon. Ik kwam gisteren rond middernacht thuis, ging pas laat in de ochtend slapen en werd vroeg in de avond weer wakker. Nu: 19.00 u ontbijt. Over avondeten wil ik nog even niet denken.

Slimme doos stuurde een sms-je. Ex-lief had haar in het holst van de nacht gebeld met de vraag of Carolijntje er nog was. Want dan hadden we gezellig nog even kunnen langskomen… Maar ondergetekende was er niet meer. En dat is maar goed ook.

Ik weet niet precies wat ik met de rest van mijn avond aanmoet. Voor de buis hangen, doe ik niet; dat vind ik in de regel verloren tijd. Ik heb de rust niet om een boek te lezen, terwijl juist dat zo’n rustgevende bezigheid is. Ik ga dan maar wat schrijven straks, even achter het internet, misschien toch een filmpje kijken. Whatever.

Het leven biedt mij weinig uitdaging op het moment. Of juist erg veel; het is maar hoe je het bekijkt. Ik ben de weg kwijt. En goed ook. Geen kaart, geen TomTom vertelt mij waar ik moet gaan om (terug) op de juiste route te geraken. Ik betwijfel onderhand of er zoiets bestaat als “de juiste route”.

Ik word stapelgek af en toe van m’n eigen deprimerende geneuzel. Het past niet bij me; ik ben geen pessimist. Natuurlijk heb ook ik wel eens mijn mindere momenten. Niets bijzonders. Wat dit moment anders maakt, is dat er geen eind aan lijkt te komen. Ah wel, aanvaard dit en val je lezerspubliek er niet meer lastig.

Met een stevig stuk chocolade (als verlengstuk van mijn ontbijt) in de vuist, beëindig ik dit betoog. Morgen weer een positief bericht (belofte aan mezelf).

Alles zal recht kom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 5 april 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers