Compositum

4 Simon

Ziek, sort of…

therighttrackHoeveel weken ben ik al thuis, of meerprecies: niet op mijn werk? Ik durf niet meer te tellen. Al die tijd, met uitzondering van de eerste week, dacht ik na over waar ik sta, waar ik naartoe wil en hoe ik daar moet komen.

Ik kan niet vrij denken, want heb mezelf teveel restricties opgelegd. Creatief denken is daarom het devies. Passen, meten, kneden en vormen, net zo lang tot er een aanvaardbaar compromis is ontstaan.

Misschien heb ik de verkeerde meetinstrumenten, is de klei vroegtijdig hard geworden, of laat mijn creatieve geest het simpelweg afweten…

Mijn werkgever adviseerde mij om de huisarts te bezoeken. Deze zou dan een diagnose kunnen stellen. Laten we zeggen: overspannen, burn-out, een midlife crisis wellicht. Ikzelf denk eerder aan een vitale vorm van mors putativa. Welk stempel ze er ook op drukken, het zal aan mijn situatie niets veranderen.

Ik zou er ook goed aan doen (geen kwaad) om bedrijfsmaatschappelijke hulp te aanvaarden, zegt men. Tamelijk zinloos, vrees ik, want als iemand weet wat ik mankeer, dan ben ik het zelf. Ik ben mijn huidige leven moe; er moeten dingen veranderen. Ik moet veranderen. Het is in de kern eigenlijk zo eenvoudig als ik het schets. Maar hemel, ik wil ook niet dwarsliggen. Ik ga wel praten, laat zien dat ik wil meewerken aan een goede afloop. Let’s get it over with.

Ik ben niet ziek… ik ben zoekende.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 29 maart 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers