Compositum

4 Simon

Leuke dingen doen

theeIk loop wat met mijn ziel onder de arm en krijg van iedereen te horen dat ik leuke dingen moet gaan doen. Ik trok er ongeveer een week voor uit om me te bedenken wat dit concreet inhoudt, dan viel het kwartje.

Je hebt vergeten hoe te leven Jansen! Trek er op uit, bezoek musea, concerten, tentoonstellingen, opera’s, neem een keer de fiets, bezoek je moeder wat vaker, pak je schrijfambities weer op, lees een boek, maak vrienden, ga naar de kroeg, kortom: wacht niet tot straks de geraniums je enige houvast zijn.

Nu heb ik onlangs een dame leren kennen van het soort dat mij wel aanspreekt. Ze is slim, onafhankelijk, krachtig, brutaal, enthousiast, gedreven, recht voor de raap en meer van dat. Ze had al eens laten doorschemeren graag een keer met mij te willen shoppen. Maar ik houd niet van winkelen, dus ik dacht: misschien wil ze samen met mij wel een keer een avond dom ouwehoeren in een of andere domme kroeg. Dat wilde ze inderdaad. We spraken af voor zaterdagavond (dat was gisteren). ’s Middags kreeg ik een sms-je. Ik kom thee drinken bij jou en dan breng ik taart mee. 

Thee… oké. Ik keek op mijn horloge. Nog net een uur om een fluitketel aan te schaffen. Bij de Blokker bedacht ik me dat ik door de tijd ben ingehaald. In heel de zaak geen fluitketel te bekennen. Waterkokers hadden ze wel. Ik nam de goedkoopste mee en dook nog even bij de plaatselijke super naar binnen voor thee, wat langer duurde dan mijn bedoeling was, want mijn hemel: wat een assortiment! Ik kon door de doosjes de schappen niet meer herkennen en nam dan uit de goedkopere categorie maar twee leuke verpakkingen mee. 

Om 20.30 uur ging de telefoon. ‘Ik ben bij de Zeeman…’ Het winkelcentrum. Natuurlijk… ‘Dat is aan de andere kant van het dorp,’ verzuchtte ik. ‘Ik kom je wel ophalen.’ Eenmaal thuis bood ik haar een kopje thee aan. ‘Ik hoef geen thee,’ zei ze. ‘Ik heb liever koffie.’ Ze drukte me een boek in handen. ‘Als je het uit hebt, dan wil ik het lezen. En daarna gaan we discussiëren over de inhoud.’ 

Het werd een leuke avond. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 28 maart 2010 door in Persoonlijk.

Navigatie

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers